top of page
Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
No tags yet.
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Τι είναι και πώς να προφυλαχθείτε από το γλαύκωμα


Καταλαβαίνοντας την πάθησή σας

Τι είναι η υψηλή ενδοφθάλμια πίεση;

Ο γιατρός σας πιθανόν σας είπε ότι έχετε υψηλή ενδοφθάλμια πίεση που συνδέεται με το γλαύκωμά σας. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση μέσα στο μάτι σας είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η πίεση μέσα στο μάτι μπορεί να αυξηθεί όταν το υγρό που υπάρχει μέσα στο μάτι σας δεν απομακρύνεται σωστά έξω από το μάτι. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το σύστημα απομάκρυνσης του υγρού δεν λειτουργεί σωστά. Μέσα στο μάτι παραμένει πάρα πολύ υγρό, το οποίο προκαλεί αύξηση της πίεσης στο μάτι. Η αυξημένη πίεση μέσα στο μάτι είναι επίσης γνωστή και ως οφθαλμική υπερτονία

Τι είναι γλαύκωμα;

Το γλαύκωμα μπορεί να καταστρέψει το οπτικό νεύρο. Το οπτικό νεύρο είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ματιού και του εγκεφάλου σας. Άνθρωποι με γλαύκωμα έχουν συχνά αυξημένη πίεση στο μάτι τους. Όταν η πίεση στο μάτι αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, τότε το οπτικό νεύρο μπορεί να καταστραφεί. Το γλαύκωμα μπορεί να εμφανιστεί στο ένα ή και στα δύο μάτια.

Πώς μπορεί να επηρεαστεί η όρασή σας

Το γλαύκωμα ανοικτής γωνίας, ο πιο συχνός τύπος γλαυκώματος, επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Τις περισσότερες φορές, η απώλεια της όρασης συμβαίνει με αργό ρυθμό - για αρκετά χρόνια – και μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Η απώλεια της όρασης εξαιτίας του γλαυκώματος δεν μπορεί να αναστραφεί Επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρό σας τακτικά. Μάθετε ποιος είναι ο στόχος της πίεσης για το μάτι σας και τι μπορείτε να κάνετε για να τον επιτύχετε.

Ο γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει εξετάσεις που θα δείξουν εάν η πλαϊνή όρασή σας, ή αλλιώς η περιφερική σας όραση επιδεινώνεται. Όταν έχει χαθεί τελείως η περιφερική όραση, τότε αυτό που βλέπετε είναι σαν να κοιτάτε μέσα από τούνελ. Ο γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει εξετάσεις που θα δείξουν εάν η πλαϊνή όρασή σας, ή αλλιώς η περιφερική σας όραση επιδεινώνεται. Όταν έχει χαθεί τελείως η περιφερική όραση, τότε αυτό που βλέπετε είναι σαν να κοιτάτε μέσα από τούνελ.

bottom of page